Puslapiai

2008 m. rugsėjo 3 d., trečiadienis

WALL-E

Pažiūrėjau čia tokį.... kaip čia pasakius... net nežinau ką..., tiksliau žinau ką, jau žinau...
įvertinimas vienareikšmis (ir kuo toliau, tuo labiau užtikrintas)- tai šlamštas, visiškas šlamštas
, tai pigi reklamiūkštė, pigi ne sukūrimo kaštais o savo tiesmukumu... Daug kas labai giria "filmą", man jie darosi panašūs į zombius, kurie ir buvo filmo kūrėjų tikslas... Reikia prisipažinti, kad įdėmiai nepažiūrėjau viso, užteko tik ~1/2-ąją... užteko...

Vadinasi visa tai "WALL-E"

kaip minėjau, daug kas jį giria, nežinau už ką, na gal kompiuterinė animacija techniškai ir puikiai atlikta, bet... bet siužetas... siužetas...

... na gerai, žiūrau filmą, ir ką aš matau?

... kažkokia griuvena, surūdyjęs roboto pavidalo laužas (beje, laužo pavadinimas gana keistas- WALL-E paprastas žodelis ir viena raidė... nieko neprimena?), kuris kasdien sunkiai dirba, tam, kad po sunkaus darbo grįžtų namo, pasidžiaugtų visokiais niekučiais, pakalbėtų su tarakonais ir tada ateina laikas svarbiausiam "gyvenimo" dalykui, didžiausiai šventei- iPodui... , bet griuvenos gyvenime atsiranda svarbesnis dalykas, didesnis džiaugsmas- kitas robotas, pranašingu pavadinimu EVE (Ieva)... į ką gi panaši Eve? Akivaizdu, kad ji turi visus Apple produkcijos, visokių iPod, iPhone, iBook, iMac,... iŠūdas... bruožus- balta, gili spalva, aiškios, švelnios formos, tačiau be ryškių briaunų, paprastas, juodas "veidas", taip pat aiškių, bet švelnių formų, jame aiškiais ir paprastais simboliais rodomos emocijos... EMOCIJOS..., ką gi tai galėtų reikšti? Ar tik ne tai, kad iDaiktai turi emocijas?

Eve nekaltai atrodantis, mielas, žaislinis, draugiškas robotukas, kuris tuo tarpu nepaprastai galingai ginkluotas- vos nesusprogdina vio žemės šiukšlyno- pirkit iPhoną, (iPodą, iMacą)...- jis pats galingiausias, jis gražus, draugiškas, emocionalus ir GALINGAS.
Eve modernus, tobulas, jis lyg iš tolimiausios ateities, palyginti su griuvena Wall-e, jis atstovauja ateitį, jis ieško gėrio žemėje, jis neša geras žinias į ateitį, neša ne bet kam, neša žmonėms- jums neša- pirkit iPhoną, jis sukurtas ateities technologijomis, jis jumis rūpinsis, nuves jus į ateitį, jis atneš jums gerų naujienų, jis tik ir skirtas, tam, kad atnešti geras žinias ir tt.
Pasaulis siaubingai užšiukšlintas- o, esi siaubingas šiukšlitojas, tad- pirk iPhoną, jis padės išgelbėti pasaulį.
Žmonės apsileidę, nutukę-na, kadangi pats esi apsileidęs ir nutukęs, ėdi ir neturi valios pirk iPhoną, jis tave išgelbės... .
Pasaulį valdo monopolistas, na palyginkime, na, kad ir su Microsoft ar Nokia telefonų srityje- monopolis blogai, nebūk apsirijęs šiukšlintojas, pirk iPhoną, jis parodys tau šviesią ateitį.

Ir tt, ir tt ir tt..., ir čia tik iš filmo pradžios.... o kas toliau būtų buvę? Aišku, ne paslaptis kas yra herojų kūrėjai, kas turi įtakos Pixar studijai... Ne paslaptis, kokią strategiją yra pasirinkę Apple savo iŠlamštui, bet, kad tai bus taip šlykščiai akivaizdu, tai tikrai nesitikėjau...

4 komentarai:

  1. Reikėjo pažiūrėti filmuką iki galo - žmoniją tai išgelbėjo kaip tik tas parūdijęs robotukas ;) Tai ką dabar turėtumėm pirkti,a?

    AtsakytiPanaikinti
  2. nu tai taip, tas surūdyjęs robotukas juk ir yra iŠlamšto vartotojas, juk jis turi iPodą, turi susirado "krūtą" iMergą/iRobotę... o net ir nubunda jis su Mac kompiuterių garsais... o jei jau jis išgelbėjo žmoniją, tai dabar yra į ką lygiuotis, juk kiekvienas nori būti panašus į didvyrį... O kuo gali būti panašus į tą griuveną, jei ne visokiais iZababonais?

    AtsakytiPanaikinti
  3. Mariau, gal per daug giliai imi į širdį. Aš kelis filmukus apie Wall-e'į atsiunčiau vaikams, tai visi pažiūrėjom ir pažvengėm. Nereikia kreipti dėmesio į reklamą: ji buvo, yra ir bus. Belieka būti jai atsparesniu ir atsirinkti tik tai, ko tikrai tau reikia. Juk per galvą nedaužo ir IPodo nebruka, ar ne? ;)

    AtsakytiPanaikinti
  4. ... "daužo per galvą" ir dar kaip, tie patys vaikai reklamai neatsparūs, visiškai... jei dabar vaikų paklausinėt, kokį telefoną ar mp3 grotuvą jie įvardintų kaip geriausią ir geidžiaumiausią? Šlykštu, neleistina, net nesuvokiama, kaip galima naudotis vaikais...

    AtsakytiPanaikinti

rašykite lietuviškai, komentuokite atsakingai...
ačiū